شیردوش وسیله ای است که معمولا برای مادرانی که شاغل هستند و دور از فرزندان خود استفاده می شود. شیر مادر در دمای محیط تا 6 ساعت و در یخچال تا 2 یا 3 روز سالم می ماند. از مزایای دیگر شیردوش بیرون آمدن نوک سینه های صاف و راحت تر شیر خوردن نوزاد می باشد. قسمت های تشکیل دهنده ی شیردوش شامل موارد زیر می باشد:
پوشش سینه که مخروطی شکل بوده و در قسمت نوک سینه قرار می گیرد
پمپ شیردوش که محفظه ای نرم است و وظیفه ی آن بیرون کشیدن شیر است.
ظرف شیر که در زیر پوشش سینه قرار می گیرد و قابل جدا شدن است. شیر در درون این ظر ف جمع می شود. ظرف شیر می تواند یکبار مصرف یا قابل استفاده ی مجدد باشد.
شیر دوش ها در دو نوع دستی و برقی موجود می باشند.